شورای اقتصاد در جلسه مورخ ۱۴۰۰/۱۲/۰۸ درخواست وزارت نیرو مبنیبر صدور مجوز سرمایهگذاری در طرح “احداث ۴۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی” را تصویب کرد. این مصوبه شامل بازپرداخت سرمایهگذاری طرح از محل عایدات صرفهجویی به استناد ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور است. برای مشاهده متن کامل این مصوبه کلیک کنید. نکات کلیدی این مصوبه عبارتند از:
– این طرح شامل احداث و بهرهبرداری از ۴۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در نقاط مستعد کشور میباشد.
– سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) موظف است در چهارچوب قانون برگزاری مناقصات از طریق برگزاری مناقصه، شرکتهای سرمایهگذار مجری طرح را انتخاب نماید. برندگان هر مناقصه، شرکتی است که کمترین قیمت بهازای هر کیلووات ساعت برق تولیدی را پیشنهاد دهد.
– سقف قیمت هر کیلووات ساعت برق در مناقصه براساس ارزش متوسط وزنی سوخت صرفهجویی شده، حداکثر ۶.۹ سنت دلار بوده و متاثر از تغییرات قیمت سوخت نمیباشد.
– مدت بازپرداخت دولت موضوع این طرح از محل صرفهجویی مربوط به ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور حداکثر ۶ سال میباشد، که در صورت درخواست سرمایهگذار و ارائه ضمانتنامه برای سالهای پنجم و ششم امکان دریافت کل ارزش سوخت صرفهجویی شده دو سال آخر، در چهار سال اول پس از بهرهبرداری از نیروگاه را خواهد داشت.
– ارزش سوخت صرفهجویی شده مطابق سازوکار اندازهگیری و صحهگذاری به صورت سهماهه و متناسب با نرخ تسعیر ارز اعلامی در سامانه ETS در زمان بازپرداخت و در سقف صرفهجویی ایجاد شده در دوره بازپرداخت، به سرمایهگذار پرداخت خواهد شد.
– منابع لازم بهمنظور بازپرداخت به سرمایهگذاران در بخش مصارف تبصره ۱۴ قانون بودجه سالانه پیشبینی میشود.
– وزارت نیرو مکلف است طی دوره بازگشت سرمایه طرح، هر کیلووات ساعت برق تولیدی از نیروگاه خورشیدی را به نرخ بازار عمده فروشی برق (بدون احتساب جزء سوخت) از سرمایهگذاران خریداری نماید که این میزان طبق اعلام ساتبا از تعهدات دولت کاسته میشود. پس از اتمام دوره بازگشت سرمایه از محل ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور، سرمایهگذار مجاز است در چهارچوب ضوابط و مقررات جاری وزارت نیرو از برق خود منتفع گردد.
– به استناد بند “د” ماده ۳ آییننامه اجرایی ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور، وزارت نفت از طریق شرکت ملی نفت ایران مکلف است با درخواست سازمان برنامه و بودجه کشور، مبالغ را به صورت نفت خام به قیمت صادراتی در مبادی صادراتی تحویل و یا وجه آن را با رعایت ماده ۶ آییننامه اجرایی مذکور به سرمایهگذار پرداخت نماید. بازپرداخت صرفا تا سقف سرمایهگذاری صورت گرفته و براساس قیمت برنده مناقصه مطابق جداول زیر به حساب شرکتهای سرمایهگذار عامل صرفهجویی واریز خواهد شد.
بدون دیدگاه